Vlaamse onderhandelaars capituleerden. VOS niet!

De verkiezingsuitslag van juni 2010 loog er niet om. Eindelijk leek een Copernicaanse omwenteling binnen bereik, want iedereen had het signaal begrepen – althans voor de camera’s. Maar de sprong voorwaarts bleef uit. Met de hulp van Vlaamse lakeien haalde de keizer van Bergen naar aloude Belgische traditie de Franstalige buit binnen. Dankzij de onzuivere splitsing van B-H-V weten de Franstaligen zich verzekerd van verdere rechten op Vlaams grondgebied. Brussel krijgt massa’s geld, de Vlamingen minder inspraak… De bevoegdheidsoverdracht is minimaal, de transfers vanuit Vlaanderen bewaard. Tegen alle democratische principes in gaan de federale en regionale verkiezingen samenvallen, bedoeld om Vlaanderen extra onder Belgische curatele te stellen. Tot slot kiezen CD&V, Open VLD en sp.a. schaamteloos voor regeringsdeelname met een Vlaamse minderheid. Lager kon Vlaanderen niet vallen. Wie Vlaanderen lief is, laat zich horen.

VOS steunt ook de VVB-campagne ‘Niet in mijn naam!’ Meer info vindt u op volgende verwijzing.