Oproep pamflettenactie ‘Di Rupo-akkoorden? Niet in mijn naam!

De Di Rupo-akkoorden betekenen een onverantwoord zware hindernis voor verdere Vlaamse autonomie en dit niet enkel op politiek maar ook op sociaaleconomisch en financieel vlak. Deze eenvoudige vaststelling zal iedereen in Vlaanderen die het politieke gebeuren wat meer van nabij volgt zelf maken. Tot vandaag echter hebben al te veel Vlamingen die vaststelling nog niet gemaakt en dit om tal van redenen. Zo hoor je dikwijls zeggen, en terecht, dat die akkoorden een ingewikkeld juridisch kluwen zijn in een voor de burger quasi onverstaanbaar jargon. Of nog, velen vinden die Di Rupo-akkoorden inderdaad een verhaal met een verdacht geurtje aan, maar voegen er in één adem aan toe – en niet altijd onterecht – dat men er geen diepgravender informatie over vindt.

Met deze oproep startte de VVB haar pamflettenactie. Morgen, woensdag 25 januari, wordt het pamflet met het gele handje: ‘Di Rupo-akkoorden? Niet in mijn naam!’ uitgedeeld aan een aantal belangrijke stations (bv. Brugge, Kortrijk, Gent, Aalst, Antwerpen, Lier, Diest, Leuven, Hasselt, Genk …). Het algemeen bestuur van het OVV (Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen) besliste om hieraan mee te helpen.

Voor verdere coördinatie contacteert u het VVB-secretariaat via secretariaat@vvb.org of 03/320.06.30.