Laatste veteraan WOI overleden

Op 4 februari overleed Florence Green, de laatst bekende oud-strijder van de Eerste Wereldoorlog, op 110-jarige leeftijd. Florence werd op 19 februari 1901 in Londen geboren als Florence Beatrice Patterson. In september 1918 sloot ze zich op 17-jarige leeftijd aan bij de Women’s Royal Air Force. Ze ging aan de slag in de officiersmess van de RAF-basis Marham, in het oosten van Engeland. Omdat Claude Choules, de laatste veteraan die aan de gevechten had deelgenomen, in mei 2011 in Australië was overleden, werd Green, officieel erkend als oud-strijder, zo de laatste nog levende veteraan.

Met het overlijden van Green is de Grote Oorlog voor de oud-strijders definitief afgesloten. Daarom schenkt VOS, als erfgenaam van de Vlaamse oud-strijders, extra aandacht aan dit historische feit. Nu is het des te meer aan ons om deze periode en de slachtoffers voor altijd te herdenken. VOS zal dat blijven doen in het teken van de idealen van zijn pioniers, de Vlaamse fronters: zelfbestuur, nooit meer oorlog en godsvrede.