PS-burgemeester pest Vlaamsgezinde manifestatie

30mrt‘Op zondag 30 maart om 11 uur is een grote manifestatie voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren gepland in het Jubelpark in Brussel. Catalanen, Schotten en andere Europese volkeren komen die dag naar Vlaanderen afgezakt om samen ‘JA!’ te zeggen voor zelfbeschikking en onafhankelijkheid. Verschillende Europese volkeren voeren immers campagne met YES, SI of JA in de aanloop naar referenda of verkiezingen.

Nadat vorige week duidelijk werd dat tijdige toelating hoogst twijfelachtig was en we dit bekend maakten, liet minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet (cdH) afgelopen donderdag in de Kamer weten dat toelating verleend zou worden.

Vandaag blijkt dat de Brusselse politici de trukendoos die we al kennen van het BHV-dossier, namelijk een opeenvolging van procedures met vertragingsmanoeuvres tot de termijn is verstreken, opnieuw wordt boven gehaald. Na de ‘politieke’ goedkeuring, die officieel nog altijd niet werd verleend, moet een toelating van de milieudienst worden bekomen. Deze aanvraag kan zonder de eerste toelating niet ingediend worden en bovendien worden een aantal onhaalbare eisen gesteld, zodat we vandaag kunnen stellen dat voor de VVB de termijn om de manifestatie te organiseren is overschreden. Milquet, die in de Kamer toelating gaf, zit in Brussel in de oppositie.

Zet dit burgemeester Yvan Mayeur (PS) ertoe aan het spel te spelen dat vandaag wordt gespeeld? Hoe dan ook, de YES-Beweging laat zich niet tegenhouden en zal zoals eerder aangekondigd op 30 maart massaal in Brussel aanwezig zijn voor een betoging voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren en Vlaamse onafhankelijkheid!’

Aldus een persbericht van de Vlaamse Volksbeweging. De PS-burgemeester van Brussel verschuilt zich achter een woud van (irrelevante) regels en procedures. Erg flauw en oneerlijk, maar verraadt het niet angst? VOS roept iedereen op om juist daarom naar Brussel te komen! Tot 30 maart!