VOS roept op: zeg ook Ja! voor Vlaanderen

30mrt

Brussel, Jubelpark – zondag 30 maart, 11u.

Al sinds zijn prille ontstaan in 1919 ijvert VOS voor zelfbestuur. VOS is verheugd dat de steun voor het door de Verenigde Naties onderschreven recht op zelfbeschikking zowel in Vlaanderen als in Europa fors is toegenomen. De Schotten en Catalanen staan zelfs zover dat ze zich in het najaar in referenda over hun onafhankelijkheid zullen uitspreken. Maar de tegenstand is groot. Het Spaanse Grondwettelijk Hof heeft het Catalaanse referendum al illegaal verklaard. De tegenstanders genieten de morele steun van de EU-bonzen commissievoorzitter José Barosso en ‘onze eigenste’ president Herman Van Rompuy met hun donderpreken tegen wie het zelfbeschikkingsrecht opeist.

Op zondag 30 maart plande de International Commission of European Citizens ICEC, een samenwerkingsverband van Europese regionalisten waaronder de Vlaamse Volksbeweging, een vreedzame manifestatie in het Jubelpark om de eis tot zelfbestuur kracht bij te zetten. Dat was niet naar de zin van zowel Belgicisten als Europese autocraten. De Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) toonde zich een gewillige lakei en stak stokken in de wielen, waardoor er enkele dagen voor de manifestatie nog altijd geen duidelijkheid bestaat over het verloop ervan.

Maar niet getalmd! Zeker is dat al wie het recht op zelfbestuur hoog in het vaandel draagt, op zondag 30 maart verzamelt in het Jubelpark. Vanaf 11u. vormen Basken, Catalanen, Schotten, Venetianen, Zuid-Tirolers, … en Vlamingen vlakbij de Europese wijk front voor zelfbeschikking. U toch ook?

Zie ook manifestatie ‘Ja voor Vlaanderen!’ op zaterdag 30 maart