Doe samen met VOS mee met de Vlaamse Vredesweek

banner vlaamse vredesweekIn Congo nemen jonge activisten hun toekomst in eigen handen. Deze nieuwe generatie strijdt op een geweldloze manier voor veiligheid, inspraak en sociale rechtvaardigheid. Congolese jongeren zetten zich in 2016 in voor eerlijke verkiezingen. VOS steunt deze campagne, en wel om deze reden: 

Elk een van ons verdient het te leven in een omgeving zonder onrecht en geweld. Elk een van ons verdient het te kunnen participeren aan zijn/haar maatschappij en er inspraak op uit te oefenen. Het is de missie van VOS Vlaamse Vredesvereniging om te ijveren voor zelfbeschikkingsrecht van gemeenschappen en volkeren ter ontplooiing van mensen en groepen om zo bij te dragen tot een vredevolle samenleving. Met eerlijke verkiezingen is het democratisch model in Congo niet langer een utopie en wordt de poort naar welvaart en welzijn opengezet en komt men een stap dichter bij een klimaat van stabiliteit. De vreedzame aanpak van burgerbewegingen als Lucha, is hoopgevend voor de toekomst van Congo.

Tijdens de Vredesweek, die loopt van 21 september tot 2 oktober 2016, geven Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen in samenwerking met 20 partners, waaronder VOS, een stem aan moedige jongeren uit Congo. Micheline Mwendike (30) van de burgerbeweging Lucha is één van hen. Ze komt getuigen op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel over haar strijd.

Burgers wordt gevraagd om hun solidariteit te tonen met de Congolese geweldloze strijd. Neem een foto van jezelf met de afbeelding van de Congolese vlag met hierop de hashtags ‘#Vredesweek #SolidaritéCongo’. Of deel de afbeelding op sociale media met deze hashtags. Je kunt de afbeelding downloaden op de campagnewebsite.
Op de campagnewebsite kun je terecht voor meer achtergrond over het thema. Je ontdekt er voorts ons educatief en bezinnend aanbod en, tot slot, de activiteitenkalender.

Het team van VOS gaf alvast het goede voorbeeld:

foto-vlaamse-vredesweek

congolese-vlag-vlaamse-vredesweek-2016

Geef een reactie