e-vos november 2016

NIEUWS

Het antwoord van Rusland op de 'provocaties van de VS'

Waartoe wapenwedloop en machtsvertoon al niet leiden… Als antwoord op de ‘provocaties van de VS’ ontwikkelt Rusland op dit moment een nucleaire langeafstandsraket die tot 2.000 keer krachtiger zou zijn dan de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki in 1945. Volgens de plannen zou de RS-28 Sarmat (door de NAVO al Satan 2 genoemd) tegen 2018 Lees meer


Zeg het met ballonnen

Grenzeloos. Zo zou je de ballonnen van VOS met de boodschap ‘Geen kanonnen, maar ballonnen’ kunnen omschrijven. Dat werd nogmaals bewezen door een school in Aartrijke, die vorig jaar met de kinderen van het vierde leerjaar op diverse begraafplaatsen soldaten ‘adopteerden’ en onze ballonnen oplieten. Ze zetten hun boodschap kracht bij met dit fragment uit Lees meer


Publieksvoorstelling: 'Onsterfelijk in uw steen. Soldatengraven, heldenhulde en de Groote Oorlog'

Onsterfelijk in uw steen. Soldatengraven, heldenhulde en de Groote Oorlog Hoe het initiatief tijdens de Eerste Wereldoorlog om heldenhuldezerkjes te plaatsen op de graven van Vlaamse gesneuvelden uitgroeide tot de speelbal van de Belgische en Vlaamse politieke, culturele en maatschappelijke gevoeligheden. Het ADVN presenteert een boek, een onlinedatabank en een fototentoonstelling over deze episode. Graag Lees meer


Nieuw in ons archief: ‘Heldenhuldezerkjes te boek gesteld’ (DV, jr. 98, nr 11, 2016)

Donderdag 17 november presenteert het ADVN een boek en tentoonstelling over Heldenhulde, een markant stukje Vlaamse geschiedenis. Naar aanleiding van deze publieksvoorstelling brengt De Vos in zijn novembernummer het artikel ‘Heldenhuldezerkjes te boek gesteld’. Via de link nu ook digitaal te raadplegen. Veel leesplezier! Heldenhuldezerkjes te boek gesteld


KALENDER

webbanner-alveringem

Zondag 6 november, 11.15u.
Alveringem: Zij trokken het spoor.
VVB i.s.m. VOS met Filip De Pillecyn, Adiel Debeuckelaere en Hendrik Borginon in de hoofdrol. Klik op de afbeelding voor meer info over het programma en inschrijving.

Vrijdag 11 november
Vredesdag aan de IJzer
Theaterwandelingen: 10.30u en 14.00u. IJzerbedevaart 16.00u.
Inkom: €10 overschrijven met vermelding van deelname voormiddag of namiddag op BE86 4743 1005 2150. Inschrijven vooraf noodzakelijk: info@aandeijzer.be.

Zondag 13 november, 11u.
Filip De Pillecyn Studies XII
Deze activiteit van het Filip De Pillecyncomité wordt u aangeraden door VOS. Daar wil ik meer over weten.
banner vpp 2017

Heden t.e.m. 13 november (apotheose: 11 februari 2017)
Poëziewedstrijd: Vredespoëzieprijs
Inzending(en) worden verwacht voor 13 november 2016. Het wedstrijdreglement is terug te vinden op www.vredespoezieprijs.be. Houd alvast zaterdag 11 februari 2017 vrij voor de feestelijke apotheose in Gent waar de winnaars bekendgemaakt worden. VOS organiseert deze wedstrijd met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en met medewerking van Vlaamse Actieve Senioren, Rodenbachfonds en Forum van Vlaamse Vrouwen.

 

celis

Zaterdag 10 december, 13.30u.
Toekomstverkenningen Richard Celis
Op weg naar 2030. De Lage Landen in Europa. Welke toekomstvisie? Klik op de afbeelding voor meer info over het programma en inschrijving.

 

afdelingsactiviteiten-november

Geef een reactie