Erfgoeddag in teken van zorg

Zondag 23 april 2017 staat Erfgoeddag in het teken van zorg. Op deze dag zouden we iedereen willen vragen om de bestaande heldenhuldezerken voor de gelegenheid dat extra beetje aandacht en zorg te willen geven met een grondige poetsbeurt en/of een margrietje. Alvast bedankt om uw steentje bij te dragen aan de Vlaamse herdenkingstraditie!

Kom daarnaast ook zeker een bezoekje brengen aan onze collega’s van het ADVN. Van 10 tot 18u. kan u in het ADVN (Lange Leemstraat 26, 2018 Antwerpen) terecht voor de tentoonstelling ‘Van tael naar taal. Zorgen voor ons Nederlands‘. De zorg voor het Nederlands is in Vlaanderen verbonden met de manier waarop wij de geschreven en de gesproken taal hanteren. Taalzorg bestaat al zovele jaren en maakt ook vandaag in Vlaanderen eens te meer deel uit van de debatten rond ‘verkavelingsvlaams’ of het Nederlands als onderwijstaal.

Promotie door ABN-kernen, s.d. [VAFA2369]
Promotie door ABN-kernen, s.d. [VAFA2369]
Wil u weten waarom u vandaag de taal spreekt die u spreekt?  Kom naar de Erfgoeddag in het ADVN op zondag 23 april en ontdek hoeveel zorg er vroeger maar ook vandaag aan het Nederlands wordt besteed.

Als u niet in Antwerpen geraakt, kan u via deze link bekijken welke andere initiatieven er in uw buurt worden georganiseerd in het kader van Erfgoeddag. 

Geef een reactie