ACTIE: Tijd om de Europese parlementsleden en commissieleden wakker te schudden!

wekkerSinds juni 2017 bestaat er in Europa een Europees defensiefonds. Bedoeling van het fonds is in eerste instantie de Europese wapenindustrie weer concurrentieel te maken op de internationale markt. De Commissie wil graag dat er tot 5,5 miljard aan – in eerste instantie – wapenonderzoek en wapenontwikkeling komt. Op dit ogenblik bestaat hierover overleg op Europees niveau tussen de Commissie, die de Europese begroting ontwerpt, en het Europees Parlement dat deze begroting moet goedkeuren.

Vanzelfsprekend roepen deze plannen reactie op bij de verschillende vredesorganisaties in Europa. Op donderdag 9 november 2017, omstreeks 9.30u. is er een actie in de buurt van het Europees parlement. Bedoeling is dat iedereen met een wekker komt om de Europese parlementsleden en commissieleden wakker te schudden. Voor Vlaanderen coördineert Vredesactie de actie.

Zak 9 november samen met VOS af naar Brussel om deel te nemen aan deze actie! Laat ons zeker weten indien je erbij wilt zijn, dan laten we je weten waar we verzamelen.

Wie vooraf meer informatie wenst, is welkom op de volgende bijeenkomsten:
23/10 in Brussel (om 19u in BOOM café, Rue Pletinckx 7, 1000 Brussel)
24/10 in Gent (om 19u in het Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9, 9000 Gent)
25/10 in Antwerpen (om 19u30 in het Vredesactie kantoor, Patriottenstraat 27, 2600 Berchem)
30/10 in Brugge (om 19u in Snuffel Youth Hostel, Ezelstraat 42, 8000 Brugge)

Bevestig je komst ook via ikstopwapenhandel@vredesactie.be. Twee weken voor de actie plaatsvindt ontvang je de nodige informatie per e-post. We kunnen je nu reeds vertellen dat er wordt afgesproken in het hart van het Europees kwartier.

Geef een reactie