Sla het oordeel van de Vlaamse kiezer niet in de wind

Persbericht VOS Vlaamse Vredesvereniging

29 mei 2019

VOS Vlaamse Vredesvereniging stelde na de verkiezingen van zondag 26 mei 2019 vast, dat de huidige Belgische staatsstructuur opnieuw een actueel punt van discussie is. Als onderdeel van de Vlaamse beweging roept onze vereniging álle Vlaamse partijen op om op een constructieve wijze gehoor te geven aan het oordeel van de Vlaamse kiezer. Deze gaf een duidelijk signaal om te breken met een slecht functionerend politiek systeem, bestaande uit twee verschillende democratieën. De huidige, dure en ineffectieve staatsstructuur dient plaats te ruimen voor een afgeslankt en efficiënt bestuursmodel.

Trouw aan de eis voor Zelfbestuur van de Vlaamse Fronters pleit VOS voor een Vlaanderen, dat zich naar eigen inzichten kan organiseren op politiek, administratief, economisch en sociaal gebied. Dit om de belangen van het Vlaamse volk te behartigen en resoluut te kiezen voor Vlaamse welvaart en welzijn in een sterke Vlaamse natie.

Beschrijving van onze vereniging:

Het Verbond der Vlaamse Oud-Strijders werd opgericht in 1919 door Vlaamsgezinde IJzerfrontsoldaten met als idealen: ‘Nooit meer Oorlog, ‘Godsvrede’ en ‘Zelfbestuur’. Sinds 2000 profileert VOS zich als de Vlaamse Vredesvereniging, erkend als sociaal-culturele vereniging voor volwassenenwerk.

Contactgegevens secretariaat:

Telefoonnummer: 03/213.35.85

E-mailadres: info@vosnet.org

Geef een reactie