VOS Edegem: Fototentoonstelling ‘Christendom in Irak’ (Jens De Rycke) in Hotel ‘De Basiliek’

Wanneer:
3 december 2019 @ 14:00 – 20:00
2019-12-03T14:00:00+01:00
2019-12-03T20:00:00+01:00
Waar:
Hotel De Basiliek
Trooststraat 22
2650 Edegem
Kosten:
5,00 euro

Assyriërs streven naar vrede en zelfbeschikking in een federaal Irak. Anno 2014 slaan vele Iraakse christenen op de vlucht voor terreurorganisatie IS, die hun gebied in de vlakte van Nineve in Noord-Irak veroveren en alles wat enigszins met het christendom te maken heeft, verwoesten. 

VOS Vlaamse Vredesvereniging zoekt samen met onderzoeksjournalist Jens De Rycke en hulporganisatie SOS Chrétiens d’Orient uit of de christelijke bevolking hier na de ondergang van het kalifaat nog een toekomst heeft. De Rycke trok hiervoor naar de vlakte van Nineve en bezocht er de plaatselijke christelijke gemeenschappen om verslag te maken van hun toestand. Vanuit deze onderzoeksreis ontsproot o.m. een bijzondere fototentoonstelling die we graag met u delen.

Het dagboek van granaten in Damascus, lezing van Jens De Rycke

Jens De Rycke reisde door het oorlog verscheurde Syrië, het gebied wordt nog steeds gecontroleerd door president Bashar al-Assad. Dit dagboek wil de lezer helpen in de zoektocht naar de waarheid over Syrië. Het is een pro, noch een anti-Assad boek. Het wil het eenzijdige verhaal dat door zowel westerse als Russische media wordt opgevoerd, doorbreken omdat ook de Syriërs het recht hebben om hun verhaal te vertellen.

Jens De Rycke (’89) is onderzoeksjournalist en studeerde internationale research journalistiek aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Daar behaalde hij tevens een postgraduaat regionale focus: Arabische wereld & het Midden-Oosten. Hij reisde de afgelopen jaren door het oorlog verscheurde Syrië, het gebied onder controle van de regering in Damascus.

Organisatie: Vos Edegem Vlaamse Vredesvereniging in samenwerking met Davidsfonds Edegem.

Geef een reactie