Vredeswake ‘Vluchteling zkt. vrede’

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
6 november 2016 @ 14:00
2016-11-06T14:00:00+01:00
2016-11-06T14:30:00+01:00
Waar:
OC Den Tap
Klerkenstraat 37
8920 Langemark-Poelkapelle
België
Contact:
Wakker voor Vrede

Op zondag 6 november 2016 vindt in Langemark de 7de in een reeks van 12 vredeswakes plaats die de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog actualiseren. Thema van de wake is ‘Vluchteling zkt. vrede’. Initiatiefnemer Wakker voor Vrede wil een sterk signaal uitsturen van solidariteit en medemenselijkheid.

Een van de gastsprekers op de vredeswake is professor Ilse Derluyn, migratiespecialiste die onlangs nog de Verenigde Naties in New York  toesprak over de impact van oorlog op kinderen. In Langemark zal zij de actuele vluchtelingenkwestie in een breder kader situeren. Actrice Lien Van de Kelder zal vertellen waarom ze ervoor koos om voogd te worden van een minderjarige vluchteling. En er zijn getuigenissen van twaalf vluchtelingen en hun buddy, huisbaas, werkgever, trainer, pleegouder… over leven in het land van aankomst, over solidariteit en verbondenheid.

De vredeswake verwelkomt verder het koor Kontrarie uit Herent en de Syrische vluchteling en oed-speler Shadi Aldahi, die een aangrijpend lied zal vertolken dat verwijst naar de oorlog in zijn geboorteland. Wakker voor Vrede wil ook een krachtig statement de wereld insturen, met onder meer een oproep tot meer menselijkheid in het Belgische en Europese asielbeleid.

Alle aanwezigen worden, zoals in elke vredeswake, uitgedaagd om zelf engagement op te nemen. Ze krijgen een unieke kalender voor 2017 waarin getoond wordt hoe solidariteit met vluchtelingen concreet kan gemaakt worden.

De vredeswake ‘Vluchteling zkt. vrede’ vindt plaats op zondag 6 november 2016 om 15 uur in de Sint-Pauluskerk in Langemark. De toegang is gratis en IEDEREEN is WELKOM! Er is onthaal vanaf 14 uur. Na de wake is er gelegenheid tot ontmoeting in het Vredescafé in OC Den Tap, Klerkenstraat 37. Alle info op www.wakkervoorvrede.be.

Geef een reactie